1.Intreaba-te care este sursa invidiei Probabil te-ai saturat sa-ti auzi prietena discutand despre proiectele de serviciu de care este mereu entuziasmata si fascinata. Calatoriile ei in interes de serviciu, promovarile, maririle de salariu, bonusurile, facilitatile de care se bucura, toate acestea iti par o lista nesfarsita de care pur si simplu nu vrei sa mai auzi.
Daca prietena ta nu este laudaroasa si aminteste numai din cand in cand de serviciul ei, se poate sa faca acest lucru pentru ca isi iubeste munca si simte nevoia sa impartaseasca cu cei dragi realizarile ei. Daca te deranjeaza acest lucru, nu ea este problema. In realitate, invidia ta iti spune ca esti nesigur pe tine si nefericit in plan profesional si ca poate este vremea sa faci o schimbare. In schimb, daca prietena ta se lauda tot timpul cu jobul ei minunat si face tot posibilul sa para mai realizata decat tine, poate ca ea este o persoana toxica. Uneori invidia apare numai legata de anumite persoane extrem de competitive, pentru care viata inseamna sa fii mereu pe locul 1. In astfel de cazuri, este mai bine sa te indepartezi de acea persoana deoarece nu vei reusi niciodata sa castigi ceva din acest joc.
2.Priveste-ti situatia obiectiv Este stiut ca in viata exista intotdeauna oameni pe care ii vei invidia pentru lucrurile pe care ei le au si alti oameni care te vor invidia pe tine pentru ceea ce tu ai si ei nu. In loc sa-ti faci rau gandindu-te mereu ca la varsta ta altii au deja casa, masina si un cont generos in banca, priveste-i pe cei cu o viata grea.
Mergi sa faci munca de voluntariat, viziteaza spitale sau orfelinate pentru a lua contact cu o latura a realitatii pe care multa lume o ignora. Numai cand ii vei vedea cu ochii tai pe cei bolnavi in faze terminale sau oameni extrem de saraci si chinuiti, vei reusi sa-ti schimbi perspectiva asupra vietii. In acel moment, vei privi obiectiv caci vei avea atat comparatia cu cei care au o viata mai buna decat a ta, cat si comparatia inversa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu